Veelgestelde vragen | Huis van Verhuur


Is het verplicht om in te schrijven alvorens te kunnen bezichtigen?

Onze voorkeur gaat uit naar een inschrijving via onze website. Om een juiste selectie te maken is het voor Huis van Verhuur en de eigenaar van de woning wel belangrijk om te weten wie er komt bezichtigen. Is het voor u niet mogelijk om middels de reguliere weg in te schrijven en de benodigde gegevens aan te leveren, neemt u dan contact met ons op. Wij verwachten wel een inschrijving van u als u een woonruimte toegewezen heeft gekregen.

 

Welke totale kosten kan ik verwachten als ik via het Huis van Verhuur een woning huur?

Huis van Verhuur berekent geen kosten voor het inschrijven en geen administratiekosten en/of bemiddelingskosten kosten voor de huurder. Wanneer u een woning via Huis van Verhuur gaat huren betaalt u alleen de eerste maand huur vooruit samen met de waarborgsom. Zie hiervoor ook de voorwaarden.

Indien u Huis van Verhuur nadrukkelijk vraagt op zoek te gaan naar woonruimte, kunnen er bemiddelingskosten in rekening worden gebracht als de gevonden woning niet uit ons eigen woningaanbod komt. In dat geval voert Huis van Verhuur als aanhuurmakelaar geen werkzaamheden uit voor de verhuurder, maar alleen voor u als huurder.

 

Screenen jullie potentiƫle huurders?

Ja wij screenen potentiele huurders. Voordat we de huurovereenkomst opstellen verzamelen we alle antecedenten. Deze controleren we bij verschillende instanties. Ook kunnen we gebruik maken van een screening via Controle Huurders. Voor meer informatie over deze screening kunt u kijken op www.controlehuurders.nl

Daarnaast kan het voorkomen dat we periodieke controles uitvoeren tijdens de huurperiode.

 

Hoe gaat Huis van Verhuur met de servicekostenafrekening om?

Onderdeel van jouw totale huurbetaling is een voorschot servicekosten. In jouw huurovereenkomst staat vermeld waarop dit voorschot van toepassing is. 

Voor een aantal verhuurders verstrekt Huis van Verhuur jaarlijks voor 1 juli afrekening van de servicekosten van het voorafgaande kalenderjaar. Je ontvangt van ons een brief waarin staat of je exact genoeg aan servicekosten hebt betaalt, of dat je nog een bedrag dient bij te betalen of terugontvangt.  

Desgewenst, kun je van deze servicekostenafrekening een specificatie ontvangen en de onderliggende facturen inzien. Je kunt contact opnemen met het betreffende kantoor om de specificatie op te vragen. 

De afrekening geschiedt op basis van de ontvangen facturen van leveranciers van leveringen & diensten. De verdeling van deze kosten vindt plaats op basis van de door de Huurcommissie vastgestelde verdeelsleutel, tenzij anders overeengekomen in de huurovereenkomst. Het kan zijn dat een leverancier van leveringen & diensten een naheffing of een correctiefactuur stuurt. Huis van Verhuur behoudt zich daarom het recht voor om in zo'n geval de naheffing door te berekenen bij de huurder.

Heb je meer vragen over de servicekostenafrekening? Neem dan even contact op met één van onze kantoren. 

 

Hoe kan ik bij Huis van Verhuur betalen?

Betalingen kunnen bij Huis van Verhuur alleen worden gedaan middels overschrijving per bank. Zowel contant betalen als pinnen is bij ons niet mogelijk.

 

Kan ik huurtoeslag op een huurwoning aanvragen?

Dit is afhankelijk van de woonruimte. Meer informatie hierover, vindt u via de website van de Belastingdienst; www.belastingdienst.nl

 

Ik ben zelfstandig ondernemer, kan ik bij Huis van Verhuur huren?

Ja dat kan. Net als in een loondienstsituatie moet Huis van Verhuur wel de eigenaar goede en juiste inkomstengegevens kunnen overhandigen. In geval van zelfstandigheid is het inzichtelijk maken van een winst- en verliesrekening afdoende.

 

Wat zijn de kosten voor inschrijving bij Huis van Verhuur?

Inschrijven is geheel kosteloos.

 

Is een voor- en eindinspectie verplicht?

Het is voor u als huurder verstandig om misverstanden te voorkomen om de inspecties te laten uitvoeren. Op basis van de uitslag van de inspectie wordt de woonruimte opgeleverd en de waarborgsom afgehandeld.

 

 

Copyright © 2024. All rights reserved. Voorwaarden | Privacy Policy